Ştefan Gligor, către Andrei Năstase şi Alexandru Slusari: Încetaţi să vă adresaţi la Procuratura Generală, pentru că e ridicol şi lipsit de orice sens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Expertul în politici publice Ştefan Gligor consideră că ministrul de Interne, Andrei Năstase, şi preşedintele fracţiunii PPDA, Alexandru Slusari, trebuie să înceteze să se mai adreseze către Procuratura Generală cu cereri de atragere la răspundere şi investigare a infracţiunilor comise de Plahotnoic şi apropiaţii lor, atât timp cât există declaraţia Parlamentului cu privire la privind caracterul capturat al instituţiilor statului.

Această instituţie figurează în declaraţia privind caracterul capturat al instituţiilor statului şi nu poate fi considerată funcţională şi independentă până la iniţierea, efectuarea şi încheierea reformei Procuraturii Generale şi procuraturilor speciale. În prezent, de fiecare dată când vă adresaţi la PG în realitate vă adresaţi lui Plahotniuc. Asta nu e doar ridicol şi lipsit de orice sens, asta creşte revolta în societate şi distruge speranţa că acele reforme pe care le aşteaptă societatea vor avea loc”, a scris Ştefan Gligor pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Procuratura Generală a anunţat că nu va iniţia un dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc, în baza denunţului lui Andrei Năstase, pentru uzurparea puterii de stat, pe motiv că nu ar exista temei juridic.

Totodată, Alexandru Slusari a informat opinia publică despre faptul că deputaţii din Comisia de anchetă privind frauda bancară au trimis un demers către procuratură, ca instituţia să înceapă urmărirea penală pe numele mai multor persoane de demnitate publică, printre care şi ex-premierul Iurie Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite