Ştefan Gaţcan, de negăsit. Pro Moldova: „A fost sechestrat de un grup de deputaţi socialişti şi impus să semneze cererea de demisie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul când Ştefan Gaţcan ar fi fost adus forţat în unul din birourile Parlamentului unde ar fi fost obligat să semneze cererea de demisie.
Momentul când Ştefan Gaţcan ar fi fost adus forţat în unul din birourile Parlamentului unde ar fi fost obligat să semneze cererea de demisie.

Reprezentanţii Partidului Pro Moldova susţin că deputatul Ştefan Gaţcan este de negăsit. Potrivit acestora, prezent la Parlament pentru a participa la şedinţa Comisiei protecţie socială, familie şi sănătate, miercuri, 1 iulie, „Ştefan Gaţcan a fost sechestrat de un grup de deputaţi socialişti şi impus să semneze cererea de demisie”.

„Din imaginea apărută în public, se vede clar că Gaţcan nu are în faţa sa nicio cerere, spre deosebire de deputatul socialist Vasile Bolea”, se spune într-un comunicat de presă emis de Pro Moldova.

În comunicat se menţionează că deputatul Ştefan Gaţcan a depus, în dimineaţa zilei de astăzi, o plângere la Procuratura Generală în care reclamă hărţuirea, intimidarea şi şantajul la care a fost supus la 30 iunie din partea unui grup de deputaţi PSRM.

„Deputatul Ştefan Gaţcan anunţă PG despre îngrijorarea legată de integritatea sa fizică, precum şi a membrilor familiei lui. El menţionează în plângerea depusă la PG că este şantajat şi ameninţat pentru a renunţa la mandatul de deputat”, se mai spune în comunicat.

Reprezentanţii Pro Moldova au accentuat că, pe 30 iunie, când Gaţcan a anunţat că părăseşte fracţiunea socialiştilor şi aderă la Pro Moldova, maşina deputatului Gaţcan a fost trasă pe dreapta şi a urmat o sesiune de ameninţări, inclusiv din partea deputaţilor Corneliu Furculiţă şi Vlad Bătrâncea. Apoi au fost organizate proteste la centrul medical „Extramed” cu coroane funerare aduse de activiştii PSRM. 

Amintim că la o zi după ce a anunţat că părăseşte fracţiunea Socialiştilor şi aderă la grupul Pro Moldova, Ştefan Gaţcan şi-a depus mandatul de deputat. Mai mult decât atât, şeful fracţiunii PSRM, Corneliu Furculiţă, a anunţat că Gaţcan rămâne parte a echipei PSRM, deşi cu 24 de ore în urmă, tot socialitşii îl numeau pe Gaţcan „prostituată politică”, „trădător” şi îl acuzau că s-a vândut lui Plahotniuc.

Deputatul Partidului Socialiştilor Ştefan Gaţcan, medic de profesie, ales în Parlament pe circumscripţia Hânceşti, a anunţat că părăseşte fracţiunea şi aderă la grupul Pro Moldova, condus de Andrian Candu.

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea i-a cerut lui Ştefan Gaţcan să-şi depună mandatul de parlamentar, după ce acesta a anunţat că părăseşte fracţiunea PSRM şi aderă la Pro Moldova. Vlad Bătrîncea a afirmat că Ştefan Gaţcan este „o prostituată politică” care s-ar fi vândut „pentru 1-2 milioane de euro” lui Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite