Şeremet îl contrazice pe Usatîi: Nu am fost reţinut. Este falsă şi speculaţia că am negociat participarea mea în alegerile locale

Şeremet îl contrazice pe Usatîi: Nu am fost reţinut. Este falsă şi speculaţia că am negociat participarea mea în alegerile locale

FOTO Facebook

Fostul viceprimar de Bălţi Igor Şeremet neagă informaţiile lansate de către ex-primarul Renato Usatîi, care afirma că Şeremet a fost reţinut marţi, 13 martie, pentru 72 de ore de către organele de drept, pe motiv că ar fi refuzat să fie candidatul PDM în alegerile locale de la Bălţi.

Igor Şeremet a declarat, într-o postare pe Facebook, că aceste „speculaţii” au pornit dintr-un screen shot al mesajului formulat şi expediat de către soţia sa.

„Este mesajul despre impresia creată la moment când am rugat soţia să îmi pregătească toate lucrurile de prima necesitate şi mai ales să îmi dea costum sportiv! Prima la ce s-a gândit soţia a fost retinearea mea! Până la venirea mea în octombrie 2015 în funcţia de viceprimar am fost avocat şi deja anticipam care măsuri procesuale pot să urmeze! Îmi pare rău că screen shot-ul emotiv al soţiei mele se foloseşte în alte scopuri decât personale! Căci, mai mult decât atât, soţia nici nu a fost preîntâmpinată despre acest lucru!”, a spus Şeremet.

Acesta a asubliniat că reţinerea sa pentru 72 de ore „este o informaţie falsă!”.

„Aproximativ la 17.20 am ieşit din sediul Procuraturii Anticorupţie”, a precizat ex-viceprimarul.

El a dat asigurără că toată ziua a lucrat pe marginea tuturor circumstanţelor invocate în actele procesual-penale: „Prin declaraţii detaliate am adus o claritate pe marginea tuturor întrebărilor iscate din partea organelor de drept, astfel incât, să nu mai fie loc de orice temei de aplicare ai oricaror măsuri preventive”.

„Falsă este şi speculaţia precum s-a „negociat” participarea mea la alegerilor locale din mai 2018 ca candidat independent! O declar cu toată răspunderea, căci în perioada aflării mele în sediul Procuraturii am lucrat pe dosar! La 02 Ianuarie 2018, prin mesajul public am declarat foarte clar cauzele demisiei mele, şi respectiv, revenirea mea la activitatea de avocat, fără a ma implica în activitatea publică!”, a adăugat Şeremet.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: