Şelin vrea unirea forţelor protestatare. „Moldova să fie Zona Economică Liberă între UE şi Uniunea Eurasiatică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PSD, Victor Şelin, vrea unificarea forţelor protestatare FOTO: tribuna.md
Liderul PSD, Victor Şelin, vrea unificarea forţelor protestatare FOTO: tribuna.md

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Şelin, susţine că este necesar ca pe 27 septembrie să se producă în Piaţa Marii Adunări Naţionale unificarea tuturor protestatarilor şi că formaţiunea pe care o conduce este de acord cu revendicarea privind demararea alegerilor parlamentare anticipate.

Potrivit unui comunicat al Partidului Social Democrat, Victor Şelin, susţine că este de acord cu protestatarii în privinţa faptului că Republica Moldova a devenit un stat captiv şi vede unica soluţie în acordarea votului de neîncredere actualei puteri şi dizolvarea Parlamentului.  

„Trebuie să conştientizăm că organizarea paralelă a acţiunilor de protest, în aceeaşi zi şi în locuri apropiate nu duce la consolidare, ci dimpotrivă dezbină societatea şi cetăţenii, care în fond au aceleaşi probleme şi aceleaşi cerinţe”, consideră Victor Şelin. 

În acest context, liderul PSD afirmă că ste necesar ca duminică să aibă loc unificarea tuturor forţelor protestatare formate din societatea civilă şi partidele de opoziţie. Revendicările lui Şelin se referă la interzicerea aderării Republicii Moldova la alte state sau uniuni, lichidarea sistemului electoral în baza listelor de partid, precum şi „aprobarea unui model nou de dezvoltare economică a ţării: Moldova – Zonă Economică Liberă între Uniunea Europeană şi Uniunea Economică Eurasiatică”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite