Şedinţele Guvernului rămân publice deocamdată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţele Executivului vor fi transmise în continuare on line FOTO Adevărul
Şedinţele Executivului vor fi transmise în continuare on line FOTO Adevărul

Şedinţele executivului nu vor fi închise, cel puţin până la începutul sesiunii de toamnă a Parlamentului. Legislativul a amânat examinarea proiectului de lege care prevede ca şedinţele Guvernului să nu mai fie transmise online.

Ultima şedinţă a Parlamentului din sesiunea de primăvară-vară a durat aproape 14 ore. Spre miezul nopţii, deputaţii mai trebuiau să examineze două proiecte de legi, printre care şi cel cu privire la caracterul public al şedinţelor Guvernului, dar s-a decis amânarea acestor proiecte pentru şedinţele din următoarea sesiune plenară, transmite IPN.

Deputatul liberal Valeriu Munteanu a fost singurul care s-a expus vizavi de decizia de a amâna examinarea proiectului cu privire la Guvern şi a felicitat societatea că va mai avea posibilitatea să vadă cum se iau deciziile în executiv.

Două săptămâni în urmă, Guvernul a aprobat un proiect de lege propus de un grup de deputaţi democraţi şi liberal-democraţi care prevedea că Guvernul va avea şedinţele închise pentru presă, iar jurnaliştii vor putea obţine doar declaraţii la sfârşitul şedinţelor şi comunicate de presă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite