Şalaru face apel la membrii PL să voteze demisia lui Ghimpu: A trădat unionismul şi tot ce înseamnă românism în Basarabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PL, Anatol Şalaru, solicită să fie convocat un Congres extraordinar al partidului, în cadrul căruia să fie votată noua conducere a formaţiunii, după ce luni, 12 decembrie, Biroul Politic i-a retras sprijinul la insistenţa liderului PL, Mihai Ghimpu, care l-a acuzat că ar vrea să rupă partidul. La rândul său, Şalaru îl acuză pe acesta de faptul că a transformat formaţiunea într-un SRL şi a trădat interesele naţionale.

„Da, recunosc, am sprijinit-o pe Maia Sandu, spre deosebire de preşedintele partidului care, prin atitudinea sa l-a ajutat, inconştient, pe Igor Dodon.

Acesta a fost momentul în care am realizat că pentru Mihai Ghimpu, Partidul Liberal este doar un vehicul pentru putere, orgolii şi afaceri. Din aceste motive, Mihai Ghimpu s-a înconjurat de oameni docili şi parteneri de afaceri, transformând partidul într-un simplu SRL menit să-i asigure tot confortul lui si grupului său de interese . Prin prestaţia pe care a avut-o, prin modul în care a folosit în interes propriu Partidul Liberal, Mihai Ghimpu a trădat Miscarea de Renastere Nationala, a trădat unionismul şi tot ce a însemnat şi înseamnă românism în Basarabia.

Am avut în ultima perioadă întâlniri cu numeroşi demnitari din România, inclusiv cu Preşedintele Klaus Iohannis şi Premierul Dacian Ciolos. În urma acestor întâlniri, am înţeles pe deplin de ce nimeni din România, nici măcar organizaţiile unioniste de tineret nu l-au sustinut pe Mihai Ghimpu şi nici nu îl vor susţine vreodata.

Renaşterea formaţiunii noastre este posibilă doar dacă ne vom reforma, vom elimina interesele de afaceri care au cotropit Partidul Liberal şi-l vom deschide către oameni noi. 
Nu ma ţin şi nu m-am ţinut niciodată de funcţii. Fiind încă ministru al apărării, o să fac o comparaţia. Eu, spre deosebire de unii „liberali”, m-am simţit intotdeauna un soldat în slujba unui ideal şi am luptat împreună cu oamenii, membri ai PL, care au muncit zi şi noapte. Şi, credeţi-mă, n-au muncit ca cineva să stea veşnic pe scaunul de Preşedinte. 

Fac apel la toţi membrii de partid să ceară convocarea unui congres extraordinar care să voteze o nouă conducere. Ştiu că sunteţi mulţi şi ştiu că aveţi curajul necesar de a-mi fi alături.
Fară o reformă profundă a partidului, fără eliminarea din conducerea partidului a lui Mihai Ghimpu si a camarilei pe care a adunat-o langa el, Partidul Liberal este sortit să rămână la 1%”, a scris Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite