Reacţia lui Vasile Bumacov la dosarul penal intentat de Procuratura Generală. „Este la modă acum”

Reacţia lui Vasile
Bumacov la dosarul penal intentat de Procuratura Generală. „Este la modă acum”

Vasile Bumacov susţine că dosarul intentat de Procuratură reprezintă o comandă FOTO: Adevărul

Ex-ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov a oferit o reacţie pentru Adevărul Moldova în legătură cu urmărirea penală pornită de Procuratura Generală în privinţa încălcărilor depistatate la acordarea subvenţiilor pentru mai multe firme, printre care şi cea care îl are ca fondator.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Bumacov susţine că SRL Ecoplatera nu a primit niciodată subvenţii de la stat, deoarece are sediul în Chişinău şi nu are dreptul. „Este o comandă. Este la modă acum acest lucru. Dacă nu a găsit la unii, să caute la alţii. Eu în cadrul Ministerului Agriculturii nu am fost responsabil de subvenţii. Acestea erau acordate de Agenţia de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură cu care m-am aflat în conflict public. Cred că vă amintiţi situaţia”, a menţionat ex-ministrul Agriculturii.

Potrivit lui Vasile Bumacov, activitatea sa în cadrul proiectului 2KR a fost una corectă, fiind responsabil de negocierile cu autorităţile japoneze. „Am fost anunţat şi eu acum de acest dosar, dar informaţiile din acesta sunt irelevante şi nu sunt adevărate”, a adăugat Bumacov.

Menţionăm că Procuratura Generală a iniţiat mai multe cauze penale pe faptul încălcării legislaţiei la acordarea subvenţiilor sub protecţia demnitarilor de stat pentru câteva firme, printre care şi Ecoplantera. Fondatorii acestei firme sunt  „Agrofermotech”, ex-ministrul Agriculturii Vasile Bumacov, Gheorghe Gaberi, Gheorghe Prisacari, Victor Roşca şi Gheorghe Uncu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările