PSRM sesizează CC referitor la unele prevederi ale reformei sistemului de pensii

PSRM sesizează CC referitor la unele prevederi ale reformei sistemului de pensii

FOTO Arhivă

Deputaţii Partidului Socialiştilor au depus vineri, 7 aprilie, o sesizare la Curtea Constituţională, solicitând să fie declarate neconstituţionale mai multe prevederi din Legea cu privire la pensiile de asigurări sociale de stat, intrate în vigoare în luna ianuarie 2017, tranmsite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul Vladimir Odnostalco a declarat că legea, aprobată în decembrie anul trecut, nu a fost supusă dezbaterilor publice şi a fost grăbită în comisiile parlamentare. Ca urmare, a fost majorată vârsta de pensionare. Iar mecanismul de indexare şi procesul de recalculare a pensiilor ridică semne de întrebare. Potrivit parlamentarului, Guvernul a economisit pe spatele pensionarilor în jur de 240 de milioane de lei.
 
Deputaţii PSRM consideră că prevederile Legii cu privire la pensiile de asigurări sociale încalcă drepturile sociale ale anumitor categorii de pensionari şi că ar fi neconstituţionale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările