Pavel Filip: Creşterea economică se datorează majorării investiţiilor

Pavel Filip: Creşterea economică se datorează majorării investiţiilor

FOTO gov.md

Creşterea economică din ultima perioadă se datorează creşterii investiţiilor. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip la Publika TV. Potrivit lui, doar în Zonele Economice Libere anul trecut au fost înregistrate investiţii de peste 115 milioane de dolari, transmite IPN.

Premierul spune că doar în ZEL-uri s-au creat peste 7,5 mii locuri de muncă. Prim-ministrul susţine că în trei ani, de la începutul anului 2016 până acum, Republica Moldova a acumulat la bugetul statului cu peste 12 miliarde de lei mai mult, în comparaţie cu anii precedenţi. Premierul afirmă că Guvernul se descurcă cu banii din economia naţională în condiţiile în care a fost sistată o parte din finanţările externe.
 
Premierul susţine că în primul semestru al anului curent s-a înregistrat o creştere economică de 5,2%. „Pot să vă spun cu certitudine că motoarele economiei au fost pornite şi este foarte important ca în 2019 aceste turaţii să se mărească”, a menţionat şeful cabinetului de miniştri.
 
Premierul spune că Guvernul va depune tot efortul ca alegerile parlamentare să aibă loc liber şi corect. În opinia lui, o coaliţie de guvernare trebuie să fie formată cât mai rapid astfel încât proiectele începute să poată fi continuate.
 
Vineri, 14 decembrie, premierul Pavel Filip a prezentat raportul de activitate al Guvernului pentru anii 2016-2018 de la tribuna Parlamentului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: