Bugetului municipal Chişinău pe anul 2019, aprobat în lectură finală

Bugetului municipal Chişinău pe anul 2019, aprobat în lectură finală

Bugetul municipiului Chişinău pentru anul 2019 a fost votat în două lecturi în şedinţa de miercuri, 19 decembrie, a Consiliului municipal Chişinău. Documentul prevede venituri în sumă de 3,9 miliarde de lei şi cheltuieli de peste 4,2 miliarde de lei. Deficitul bugetar este în valoare de aproape 326 de milioane de lei, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din suma totală a veniturilor planificate, 12% reprezintă venituri proprii, iar ponderea transferurilor de la bugetul de stat este de aproape 58%. Defalcările de la impozitele şi taxele de stat constituie peste 27%. De la 0,3% şi până la 2% vor constitui venituri din plăţi pentru locaţiunea bunurilor patrimoniului public, încasări de la prestarea serviciilor cu plată etc.

Din contul transferurilor de la bugetul de stat sunt asigurate cheltuieli în sumă de peste două miliarde de lei, ceea ce reprezintă peste 51%. Din contul proiectelor finanţare din surse externe se propun cheltuielilor în sumă de 328 milioane de lei sau 7,7% din totalul cheltuielilor.

Sursele de finanţare a deficitului sunt mijloacele care se preconizează să fie obţinute din vânzarea apartamentelor către populaţie, împrumuturile externe şi interne.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările