Acţionarii de la Banca de Economii îşi vând acţiunile

Acţionarii de la Banca de Economii îşi vând acţiunile

Banca de Economii este singura bancă cu capital majoritar de stat FOTO Adevărul

Doi acţionari minoritari - societăţile Intercontinent şi Euro-Nafta şi-au scos din nou la vânzare pachetul de 11,4% de acţiuni de la Banca de Economii, una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova

Alţi doi acţionari minoritari - societăţile Intercontinent şi Euro-Nafta şi-au scos din nou la la Bursa de valori a Moldovai la vânzare pachetele de 8,94% şi respectiv 2,42% de acţiuni de la BEM. Preţul este de 25 de lei pentru o acţiune sau de circa 64 de milioane de lei pentru toate cele 11,4% de pachet. Licitaţiile vor avea loc între 16 şi 21 ianuarie 2013.
Anterior acest acţiuni au fost scoase la licitaţie la bursă în pachet unic la un preţ de circa 147 milioane de lei, sau de 55 de lei per acţiune.

De această ofertă ar putea fi interesat statul, care are acum 56,13%, iar cu cele 11,4% ar putea avea peste două treimi din acţiunile BEM, ceea ce i-ar permite adoptarea deciziilor la Adunarea Acţionarilor, fără a apela la minoritari.

De cealaltă parte, un grup de acţionari minoritari deţin împreună peste 28%. Fără pachetul de 11,4% nu poate pretinde să participe la administrarea instituţiei financiare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: