VIDEO Trei persoane din Chişinău, reţinute pentru trafic de droguri

VIDEO Trei persoane din Chişinău, reţinute pentru trafic de droguri

FOTO simbol

Oamenii legii au reţinut trei eprsoane, două femei şi un bărbat, cu vârstele  cuprinse între 20 şi 23 ani, locuitori al municipiului Chişinău, pentru trafic de droguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drogurile erau ascunse în spaţii cu acces public, iar prin intermediul unei aplicaţii speciale de comunicare suspecţii îşi reclamau ofertele, transmiteau locaţia cu drogul ascuns cumpărătorului care achita pentru cantitatea de drog solicitată. Plata se efectua prin intermediul terminalelor electronice de plată.

Unul dintre bănuiţi era responsabil de perfectarea cardurilor bancare şi a conturilor electronice, inclusiv pe numele altor persoane, pentru a putea gestiona banii rezultaţi din comercializarea  drogurilor.

Suspecţii, urmărind scopul comercializării drogurilor fără a se vedea cu potenţialul cumpărător,  au creat un magazine online unde plasau informaţii despre tipurile de droguri, metodele de achitare şi primire a drogurilor. Doar utilizatorii de încredere erau admişi în acest grup închis, fiind limitat accesul persoanelor terţe.

Astfel, potenţialul cumpărător primea rechizitele unui cont electronic de plată unde urmau să fie depuse mijloace băneşti pentru procurarea drogurilor. Drept confirmare a depunerii banilor, cumpărătorul expedia prin aplicaţia de comunicare electronică administratorului poza bonului fiscal. Apoi, cumpărătorul primea de la organizator un „link”, la accesarea căruia se identifica locul unde erau ascunse drogurile, astfel încât vânzătorul şi cumpărătorii de droguri nu se vedeau, iar mesajele acestora erau şterse.

În rezultatul percheziţiilor efectuate,  la domiciliu acestora poliţiştii au  depistat şi ridicat mai multe tipuri de droguri, carduri bancare pe numele diferitor persoane, mijloace băneşti, instrumente şi obiecte pentru împachetarea drogurilor, cântare electronice, aproximativ 400 de cartele SIM, precum şi alte obiecte care probează comiterea infracţiunilor.

De asemenea, au fost identificate mai multe adrese, locaţii cu droguri ascunse, iar ca urmare a cercetării la faţa locului au fost depistate şi ridicate mai multe doze de droguri.

Iniţial suspecţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore, ulterior femeile  au fost plasate în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, iar în privinţa bărbatului a fost aplicat măsura preventivă sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: