VIDEO Ploile abundente au făcut ravagii în mai multe localităţi din R. Moldova

VIDEO Ploile abundente au făcut ravagii în mai multe localităţi din R. Moldova

Peste 40 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă cu opt autospeciale de intervenţie şi opt motopompe au fost mobilizaţi pentru a lichida consecinţele în urma ploilor torenţiale în oraşul Comrat şi alte localităţi din UTA Găgăuzia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii au fost mobilizaţi pentru a efectua lucrări de pompare în 25 de gospodării de pe străzile Vinzavodskaia, Ialpug şi Uzinelor a oraşului Comrat, fiind evacuate nouă persoane din calea apelor. Angajaţii IGSU au efectuat lucrări de tractare a unui autobuz cu copii, care a rămas blocat în şuvoaie. Salvatorii au fost alertaţi pentru pomparea apei din Casa de Cultură din oraşul Comrat, după ce precipitaţiile au pătruns în interior. La faţa locului angajaţii IGSU continuă să acorde asistenţa necesară populaţiei aflate în dificultate.

Angajaţii Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au fost alertaţi în mai multe localităţi din ţară pentru a interveni la lichidarea consecinţelor ploilor abundente. 

Pompierii au fost mobilizaţi pentru pomparea apei din mai multe gospodării din localităţile Tomai, Covurlui, Tochile - Răducani şi  Cuporani din raionul Leova, dar şi localitatea Fetiţa raionul Cimişlia. În oraşul Cimişlia, salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din Liceul Teoretic Iona Creangă, iar în localitatea Fetiţa a aceluiaşi raion angajaţii IGSU au efectuat lucrări de pompare din şapte gospodării particulare. 

Potrivit informaţiilor operative precipitaţiile au deteriorat două poduri din localitatea Tochile – Răducani, iar mai multe grădini au fost înnămolite în satul Colibabovca, raionul Leova. Intervenţie urgentă  a salvatorilor are loc şi în oraşul Comrat, unde mai multe porţiuni de drum local sunt afectate de ploi. În UTA Găgăuzia angajaţii IGSU intervin în 25 de situaţii pentru lichidarea consecinţelor ploilor abundente. 

În Chişinău, pe strada Uzinelor nr.142, pompierii au evacuat peste 1.000 de litri de apă care se scurgeau într-un magazin alimentar şi au fost evacuate două persoane. În caz de situaţii de risc, oamenii sunt rugaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările