VIDEO Afacere ilegală cu milioane de lei, anihilată de poliţişti. Vindeau droguri sintetice prin aplicaţii electronice de comunicare

VIDEO Afacere ilegală cu milioane de lei, anihilată de poliţişti. Vindeau droguri sintetice prin aplicaţii electronice de comunicare

Oamenii legii au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal organizat, specializat în circulaţia ilegală a drogurilor sintetice de tip PVP,  prin intermediul magazinelor online. Gruparea a fost documentată pe parcursul a şase luni, fapt pentru care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine stabilite de comunicare, subordonare şi disciplină.

Pe perioada documentării au fost acumulate probe precum că liderul grupării a creat în apartamentul unde domicilia o reţea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicaţiei Telegram, administrat de unul din membrii grupării. Astfel, consumatorii de droguri erau ademeniţi cu oferte de preţuri şi droguri de o înaltă calitate. Zilnic prin această aplicaţie erau obţinute venituri din realizarea drogurilor în jur de 10.000 lei.

De asemenea, organizatorul magazinului online, racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzişuri,  aceştia fiind remuneraţi online.

Locurire unde erau ascunse drogurile erau alese după reguli stricte (în apropierea şcolilor, grădiniţelor), iar coordonatele şi fotografiile cu acestea erau transmise centralizat liderului grupării.

Ca urmare a  percheziţiilor efectuate la domiciliul capului grupării, poliţiştii au ridicat un telefon mobil prin intermediul căruia a fost creat şi administrat magazinul online de realizare a drogurilor, cartele SIM,  pe ele fiind create conturi Qiwi (portofele electronice) pe care se transferau bani pentru droguri de către consumatori, carduri bancare pe diferite familii prin intermediul cărora ulterior se ridicau veniturile din activităţile ilicite, peste 200 de  pliculeţe cu droguri de tip PVP (aproximativ 500 grame), un cântar electronic la scara mică, circa 500 pacheţele Zip-lock, un notebook, bani în sumă de 8650 lei, 2000 euro, 4000 dolari,  proveniţi în urma realizării drogurilor.

Totodată, în cadrul acţiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculeţe cu droguri care erau amplasate în ascunzişuri special amenajate pe teritoriul mun. Chişinău destinate consumatorilor de droguri (în apropierea şcolilor, grădiniţilor et.). Preţul de pe piaţa tenebră a drogurilor ridicate constituie circa 400.000 lei.

Ca urmare a analizei rulajelor financiare a acestora s-a stabilit că, suspectul   pe parcursul activităţii infracţionale, timp de  2 ani a obţinut venituri de circa 1,5 milioane lei.

Drept rezultat al acţiunilor de urmărire penală, liderul gruprii,  un bărbat cu vârsta de 25 de ani,  din mun. Chişinău, a fost reţinut în flagrant în timp ce scotea dintr-un bancomat bani proveniţi ilegal, fiind deghizat în femeie, purtând o perucă pe cap. Bănuitul este arestat  pentru  30 zile.

De asemenea, în privinţa altor patru persoane, membri ai grupării, se efectuează măsuri de identificare a locului aflării lor.

Dacă vinovăţia învinuiţilor va fi demonstrată, făptuitorul riscă închisoare de la 7 la 15 ani. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: