VIDEO Şeful ANSP a prezentat scuze publice şi susţine că declaraţia controversată pentru care i se cere demisia a fost înţeleasă greşit

VIDEO Şeful ANSP a prezentat scuze publice şi susţine că declaraţia controversată pentru care i se cere demisia a fost înţeleasă greşit

FOTO unimedia.info

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a prezentat scuze publice celor care au înţeles greşit afirmaţia sa că noul coronavirus „a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”.  Furtună susţine că atunci când a făcut referire la noţiunea de „povară”, dânsul a avut în vedere sensul medical, nu cel social.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vreau să vin cu compasiune şi empatie faţă de cei care nu au înţeles corect mesajul meu şi care cumva au fost afectaţi prin acest mesaj. Îmi aduc scuzele de rigoare celor persoane care într-un fel sau altul au înţeles altfel decât am avut eu în vedere expresia legată de „povara infecţiei COVID”. Din punct de vedere medical, eu consider că este un termen corect”, a afirmat Nicolae Furtună într-un briefing de presă.

Amintim că, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a afirmat că oamenii răpuşi de COVID-19 în întreaga lume şi aşa erau o povară pentru ei înşişi, dar şi pentru cei din jur, pentru că sufereau şi de alte boli.

În rezultatul acestei afirmaţii, Partidul Democrat, Platforma DA, Mişcarea Politică Unirea şi fostele ministre ale Sănătăţii, Ruxanda Glavan şi Ala Nemerenco, au cerut demisia şefului ANSP.
 
Până la ora actuală, în R. Moldova au fost raportate 40.055 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 1.074 de decese, dintre care 32 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 59 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 
 

Au fost vindecate 28.578 de persoane, 580 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 33 se află la respiraţie artificială. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările