Vicepretorul sectorului Buiucani s-a ales doar cu o amendă în dosarul penal deschis pentru trafic de influenţă

Vicepretorul sectorului Buiucani s-a ales doar cu o amendă în dosarul penal deschis pentru trafic de influenţă

FOTO sputnik.md

Sentinţă de condamnare pentru vicepretorul Preturii Buiucani Vasile Mistreanu. Funcţionarul public, cercetat penal de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie, s-a ales doar cu o amendă de 60.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit cauzei penale, acesta a estorcat de la un agent economic 20.000 de lei pentru a-i rezolva o problemă ce ţine de instalarea unui gard de protecţie.

Vicepretorul susţinea că are influenţă asupra unor persoane publice din cadrul Preturii Buiucani şi că-i poate determina să autorizeze instalarea unui gard de metal pentru a izola zona dintre proprietatea privată a agentului economic de drumul public. 

După ce agentul economic i-a achitat jumătate din suma estorcată, refuzând să îi mai ofere alţi bani, funcţionarul l-a ameninţat că îi va crea probleme, în cele din urmă dând indicaţie să fie demolat gardul de metal. 

De menţionat că funcţionarul nu îşi recunoaşte vina. Instanţa de judecată l-a recunoscut vinovat în comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, stabilindu-i o pedeapsă cu amendă în mărime de 60.000 lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de trei ani.

Sentinţa este cu drept de apel la Curtea de Apel Chişinău în termen de 15 zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: