Uniunea Europeană ar putea sista asistenţa financiară pentru Republica Moldova

Uniunea Europeană ar putea sista asistenţa financiară pentru Republica Moldova

Uniunea Europeană examinează posibilitatea de a suspenda asistenţa financiară planificată pentru Republica Moldova din cauza demisiei Guvernului, transmite euplus.info.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei, eurodeputatul, care este şi raportor pentru Republica Moldova, Petras Austrevicius, a declarat, în faţa jurnaliştilor, că şi Uniunea Europeană examinează acum posibilitatea de a urma exemplul Băncii Mondiale şi al Fondului Monetar Internaţional (FMI). „Fondul şi Banca Mondială a anunţat deja despre suspendarea negocierilor privind un nou program. Uniunea Europeană examinează, de asemenea, întreruperea asistenţei pentru Republica Moldova”, a declarat oficialul European. 
Austrevicius acuză Rusia de implicare în instabilitatea politică de la Chişinău. „Crec că Rusia a făcut la timp investiţii foarte mari în acest sens”, a afrimat eurodeputatul. 
Amintim că Banca Mondială a suspendat alocarea a 45 de milioane de dolari pentru Republica Moldova din cauza problemelor din sectorul bancar. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările