Statele OSCE, informate despre degradarea drepturilor omului în Transnistria

Statele OSCE, informate despre degradarea drepturilor omului în Transnistria

Republica Moldova a informat statele membre OSCE despre degradarea situaţiei vizând drepturile omului în regiunea transnistreană. În cadrul şedinţei Consiliului Permanent al OSCE, din 15 octombrie, Delegaţia Republicii Moldova a pus în evidenţă abuzurile comise de regimul de la Tiraspol pe parcursul  ultimelor luni, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Comunitatea internaţională a fost informată referitor la multiple cazuri concrete vizând detenţia ilegală a persoanelor, expulzări abuzive din localităţile de reşedinţă, violarea dreptului la proprietate şi libera circulaţie a cetăţenilor pe teritoriul ţării, violarea dreptului la libertatea de expresie etc.”, se menţionează într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Delegaţia Republicii Moldova a chemat comunitatea OSCE, în particular mediatorii şi observatorii în formatul 5+2, să-şi consolideze eforturile în scopul asigurării protecţiei drepturilor omului în regiunea transnistreană, aflată sub controlul structurilor de la Tiraspol.

„Partenerii internaţionali au exprimat îngrijorare faţă de situaţia drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, chemând Tiraspolul să respecte drepturile omului. De asemenea, a fost făcut apel către Misiunea OSCE în Moldova să îşi intensifice eforturile în vederea asigurării libertăţii de circulaţie şi monitorizării mai viguroase a situaţiei în Zona de Securitate. Subiectul va rămâne în atenţia delegaţiilor partenere, inclusiv a Uniunii Europene, în cadrul reuniunilor următoare ale Consiliului Permanent al OSCE”, se mai spune în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările