REVISTA PRESEI: Tot mai mulți moldoveni sunt traficaţi la ei acasă

REVISTA PRESEI: Tot mai mulți moldoveni sunt traficaţi la ei acasă

Fiecare a zecea persoană traficată a fost agresată la el acasă

Fiecare a zecea victimă a traficului de fiinţe umane asistată în ultimii 5 ani de Centrul Internaţional pentru Protecţia şi promovarea Drepturilor Femeii „La Strada" a fost supusă exploatării în interiorul Republicii Moldova, şi nu peste hotare.

Şi fenomenul este în creştere, atrag atenţia experţii organizaţiei într-un raport, scrie Europa Liberă. Organizaţiile neguvernamentale antitrafic atrag atenţia asupra nivelului în a traficului de persoane în interiorul hotarelor Republicii Moldova. Contrar obişnuinţei de se crede că traficul de fiinţe umane ar fi un fenomen transfrontalier, estimările arată că între 8 şi 12 la sută din cazurile descoperite se referă la traficarea persoanelor pentru exploatare sexuală sau prin muncă în interiorul ţării.

Iurie Leancă şi Dirk Brengelmann despre parteneriatul Republica Moldova
Şeful diplomaţiei moldovene, Iurie Leancă, şi asistentul Secretarului General al NATO pentru Afaceri Politice şi Politica de Securitate, Dirk Brengelmann, au avut ieri o întrevedere miercuri, discutând despre relaţiile Republicii Moldova cu NATO, informează arena. Azi dimineașă, la Chişinău, Iurie Leancă şi Dirk Brengelmann vor deschide lucrările Reuniunii Consiliului Parteneriatului Euro-Atlantic în formatul Sesiunii Grupului Consultativ pentru Politica Atlantică, la care vor participa aproximativ 60 de delegaţi.

În cadrul întrevederii de ieri cu Dirk Brengelmann, ministrul moldovean de Externe, vicepremierul Iurie Leancă a apreciat că relaţiile Republicii Moldova cu NATO "au cunoscut o dinamică graduală". Şeful diplomaţiei de la Chişinău a precizat că "Republica Moldova optează în continuare pentru consolidarea dialogului politic şi a cooperării practice cu NATO în diverse domenii, inclusiv în cel al reformei sectorului naţional de securitate şi apărare"

Un tânăr de 22 de ani a fost electrocutat mortal în Stăuceni
Un bărbat a decedat ieri, după ce a fost electrocutat la stația electrică de la Stăuceni, anunță Pro TV. Potrivit poliției, victima era electrician și efectua niște lucrări de reparație. Incidentul s-a produs în jurul orei 12 la amiază. Bărbatul avea 22 de ani și era locuitor al Chișinaului. Poliția ia în calcul două versiuni - neglijarea regulilor de securitate sau probleme de ordin tehnic. Purtătorul de cuvânt al Union Fenosa a evitat să spună dacă bărbatul era angajat al companiei, însă a menționat că incidentul este investigat de Serviciul Intern al companiei.

Un candidat la fotoliul de primar de Ungheni, „promovat" de Lady Gaga
Concurenţii electorali manifestă multă fantezie şi ingeniozitate pentru a cuceri inimile alegătorilor. Dacă Igor Dodon, candidatul PCRM la funcţia de primar al Capitalei, a ales să-şi facă publicitate electorală pe fundalul unei melodii a formaţiei Coldplay, candidatul PLDM la funcţia de primar al oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, este promovat pe una din melodiile lui Lady Gaga, scrie Publika TV. În campania pentru cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul PLDM la primăria oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, foloseşte melodia controversatei interprete Lady Gaga - Alejandro. În spot apare un om de afaceri care îndeamnă electoratul să-şi dea votul pentru candidatul PLDM.

Căpşunele autohtone, mai scumpe de la an la an
În acest an, preţurile la căpşune în lunile mai şi iunie au fost cu cel puţin 12,5% mai mari faţă de perioadele respectivele ale anului 2010, informează Unimedia. În dependenţă de calitate şi oferta pe piaţă, căpşunele costă în acest an 15-50 lei/kg, iar în perioada extrasezon, preţul acestora atinge nivelul de 100 lei/kg.

Preţul mediu angro de comercializare a căpşunelor este în creştere permanentă, deoarece oferta de căpşune este mai mică în comparaţie cu cererea de pe piaţă, comunică AgraVista. Astfel, de această situaţie beneficiază producătorii, care cultivă căpşune prin comercializarea producţiei la preţuri mari.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: