Reprezentanţii Republicii Moldova la Eurovision pleacă la Torino

Reprezentanţii Republicii Moldova la Eurovision pleacă la Torino

Reprezentanţii Moldovei la Eurovision Song Contest 2022, Formaţia Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov, pleacă vineri, 29 aprilie, la Torino, Italia, pentru a începe repetiţiile. Ei vor evolua în prima semifinală, pe 10 mai, alături de alte 17 ţări. Marea finală a concursului va avea loc pe 14 mai. Piesa „Trenuleţul”, care va fi interpretată de Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov, combină stilul rock’n’roll şi folclorul, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o conferinţă de presă, solistul Zdob şi Zdub, Roman Iagupov, a spus că în contextul regional tensionant oamenilor nu le este de muzică. Toţi, şi artiştii, îşi fac griji de ceea se întâmplă în Ucraina, Rusia, Europa, şi în lume. Ceea ce se întâmplă îi influenţează, dar ei sunt artişti şi trebuie să-şi facă treaba. Piesa „Trenuleţul” uneşte, trenul este simbolul libertăţii, cu care se poate ajunge oriunde pentru a împărtăşi muzica. Solistul Zdubilor a mai spus că vor evolua cu demnitate. Eurovision e un festival care promovează pacea. Violonistul Vasile Advahov este încrezător că „există o şansă să ajungem în primele locuri ale Eurovisionului”. Acum au nevoie enorm de susţinerea oamenilor de acasă, dar şi a diasporei. Membrii formaţiei au oferit detalii privind show-ul pe care-l vor organiza pe scena de la Torino. Aceştia au declarat că au pregătită costumaţia cu care vor ieşi în scenă, iar aceasta va fi „o surpriză pentru toţi”. Costumele vor fi „interesante şi haioase” şi vor conţine simboluri de cale ferată şi diverse figuri. Pe ecranul din spate va apărea imaginea trenului. Directorul Teleradio-Moldova, Vlad Ţurcanu, nu are nicio îndoială că artiştii vor avea la Torino o prestaţie de efect, care va fi apreciată de admiratorii lor de acasă şi de peste hotare. De mâine, când încep repetiţiile, postul Moldova 1 va acorda vizibilitate evenimentului, până la final. Giorgi Shagidze, preşedintele maib, partenerul general al Eurovision Moldova din acest an, s-a declarat mândru de parteneriat şi de susţinerea oferită de bancă pentru participarea reprezentanţilor  Republicii Moldova la Eurovision. „Avem certitudinea că prestaţia Moldovei în cadrul concursului european va fi la cel mai înalt nivel. Felicităm formaţia Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov pentru această piesă originală şi le urăm mult succes la Torino!”, a spus Giorgi Shagidze. Formaţia „Zdob şi Zdub” participă pentru a treia oară la concursul internaţional, după ce pentru prima oară, în 2005, a reprezentat Moldova cu piesa „Bunica bate doba”, clasându-se pe locul şase, iar în 2011 – cu piesa „So Lucky”. Cea de-a 66-a ediţie a Concursului Internaţional Eurovision 2022 va avea loc în perioada 10-14 mai 2022 la Torino. Eurovision Song Contest 2022 va aduce pe scenă reprezentanţi din 41 de ţări.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările