Primăria Chişinău va cumpăra în acest an 100 de autobuze noi

Primăria Chişinău va cumpăra în acest an 100 de autobuze noi

FOTO simbol IPN

Un pachet de documente în vederea achiziţionării, în acest an, a unui lot de 100 de autobuze a fost prezentat astăzi de Primărie consilierilor municipali, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit primarului Ion Ceban, lotul ar urma să fie achiziţionat de la o uzină producătoare de autobuze din Belarus. Acestea au motor de fabricaţie germană, cutie de viteze automată, podea joasă, dotări moderne şi sunt cele mai competitive pe piaţa internaţională ca şi preţ. 

O unitare ar ajunge la circa 120 de mii de euro. Ion Ceban a mai spus că, dacă autobuzele vor fi asamblate la Chişinău, preţul va fi cu 7-10% mai mic, la care se va adăuga scutirea de TVA.

Primarul a solicitat aleşilor locali să examineze pachetul de documente şi să vină cu propuneri. După obţinerea acordului din partea CMC şi desfăşurarea tuturor procedurilor privind achiziţia, primele autobuze ar putea să ajungă în ţară în luna iunie anul curent.

În prezent, Parcul Urban de Autobuze dispune de 143 de unităţi de transport, cu o vechime medie de circa 14 ani. Au fost luate în calcul şi cele 30 de unităţi noi, achiziţionate în anul 2019.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: