Polonia învinuieşte oficial dispecerii ruşi de prăbuşirea avionului lui Lech Kaczynski în 2010

Polonia învinuieşte oficial dispecerii ruşi de prăbuşirea avionului lui Lech Kaczynski în 2010

Resturile avionului preşedintelui polonez, Lech Kaczynski, după accidentul de la Smolensk din aprilie 2010

Procuratura militară a Poloniei a înaintat învinuirea oficială împotriva a doi dispeceri ruşi, în cazul prăbuşirii avionului în care se afla preşedintele de la Varşovia, Lech Kaczynski, în anul 2010.

Una din aceste persoane este acuzată că ar fi creat o situaţie periculoasă în traficul aerian, iar a doua - că ar fi provocat neintenţionat catastrofa. Pentru aceste acţiuni, cei doi ar putea face închisoare pentru un termen de la şase luni la opt ani.
 
Urmărirea penală a controlorilor de trafic aerian ruşi este bazată pe prevederile Convenţiei europene privind asistenţa judiciară reciprocă în meterie penală, transmite postul local de televiziune TVN24.
 
Amintim că, avionul preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, de model TU-154 M, s-a prăbuşit pe 10 aprilie 2010, în apropiere de oraşul rus Smolensk. La bordul avionului se aflau 88 de pasageri şi opt membri ai echipajului. Toţi au murit.
 
Printre cei decedaţi se aflau mai mulţi politicieni polonezi, militari, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi religioase. La Smolensk, aceştia urmau să participe la ceremonia consacrată celor 70 de ani de la masacrul de la Katîn, când soldaţii polonezi au fost împuşcaţi de către forţele poliţiei secrete sovietice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: