Percheziţii la „Metalferos”: 16 persoane au fost reţinute, printre care patru poliţişti

Percheziţii la „Metalferos”: 16 persoane au fost reţinute, printre care patru poliţişti

Procuratura Generală, de comun cu ofiţerii SIS şi cu suportul Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI, au desfăşurat luni, 3 august, o serie de acţiuni de urmărire penală în dosarul vizând fraudarea SA ”Metalferos”. În rezultat, 16 persoane au fost reţinute, printre care patru poliţişti din cadrul Direcţiei Investigare a Fraudelor Economice a INI. De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte şi acte relevante

Oamenii legii au efectuat 31 de percheziţii la sediile firmelor-căpuşe şi intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziţionate metalele, iar banii lichefiaţi. Acţiuni de urmărire penală au fost efectuate şi la sediul Inspectoratului Naţional de Investigaţii al MAI.
 
Măsurile întreprinse au fost condiţionate de rezultatele obţinute în urma unui şir de acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, analiza unui spectru larg de documentaţie financiară şi juridică, pentru viitor fiind preconizate şi alte acţiuni de urmărire penală care vor viza şi alte persoane implicate în fraudarea companiei.
 
Procurorii susţin că investigaţiile respective nu periclitează în niciun fel activitatea cotidiană a companiilor respective, iar acţiunile organelor de drept fiind orientate exclusiv pe documentarea acţiunilor anterioare ale acestora, în calitate de întreprinderi cu capital de stat şi dominaţie pe piaţa metalelor.
 
Actele şi acţiunile administraţiei companiilor respective urmează a fi analizate şi încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor şi depăşirii atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii deosebit de mari intereselor publice.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările