O nouă promisiune privind taxarea electronică în transportul public din Chişinău

O nouă promisiune privind taxarea electronică în transportul public din Chişinău

FOTO simbol

Primarul interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, anunţă că de luni, 27 mai, sunt lansate procedurile de licitaţie pentru selectarea companiei care să implementeze proiectul privind taxarea electronică în transportul public din Capitală, însă şeful adjunct al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Lilian Copaci, îl contrazice.

Contactat de IPN, ultimul a spus că astăzi a avut loc o şedinţă a comisiei pentru desfăşurarea licitaţiei, la care au fost discutate chestiuni organizatorice. În cadrul discuţiilor au apărut unele probleme privind procesul de organizare, care urmează să fie înlăturate, ulterior va fi posibilă lansarea licitaţiei. Lilian Copaci şi-a exprimat speranţa că acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul săptămânii.

Pe Facebook, Ruslan Codreanu a scris că taxarea electronică în transportul public este unul din marile proiecte ale municipiului, un proiect pe care se ambiţionează să îl realizeze în acest an. Potrivit edilului, e-ticketing va aduce optimizarea costurilor, ridicarea veniturilor din vânzarea biletelor şi mai multă comoditate pentru locuitori şi oaspeţii oraşului.

La începutul anului, autorităţile municipale estimau că lucrările pentru implementarea sistemului de etichetare electronică în troleibuzele din Chişinău vor începe anul acesta. Proiectul Caietului de Sarcini era remis Centrului Naţional Anticorupţie pentru expertiză. Următoarea etapă consta în lansarea licitaţiei internaţionale pentru selectarea companiei care va implementa acest sistem pentru municipiul Chişinău.

În 2010, Primăria Chişinău anunţa că, cel târziu în 2012, locuitorii capitalei nu vor mai trebui să cumpere bilete de la taxator, pentru că vor achita costul călătoriei cu un card electronic. În repetate rânduri, autorităţile au anunţat termene noi, însă nici la şapte ani distanţă de termenul fixat, taxarea electronică în transportul public din capitală aşa şi nu a fost implementată.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: