Noi reguli de amplasare a staţiilor PECO şi a depozitelor de produse petroliere

Noi reguli de amplasare a staţiilor PECO şi a depozitelor de produse petroliere

Staţiile PECO şi depozitele de produse petroliere de pe teritoriul municipiului Chişinău pot fi proiectate, amplasate şi construite doar în baza unui plan urbanistic de detaliu elaborat, avizat, consultat cu populaţia şi aprobat în conformitate cu legislaţia în vigoare. O decizie în acest sens a fost adoptată de Consiliul municipal Chişinău, transmite IPN.

Potrivit deciziei, se interzice proiectarea, amplasarea şi construirea obiectivelor de profil în zone de protecţie a bazinelor acvatice, zone ale surselor de alimentare cu apă potabilă, zone ale staţiunilor balneare, sanatoriilor, precum şi în zonele verzi urbane sau pe teritoriile rezervaţiilor naturale. De asemenea, este interzisă proiectarea, amplasarea şi construirea acestora în preajma instituţiilor sociale, zonelor de protecţie a monumentelor şi a clădirilor de patrimoniu de importanţă naţională sau locală, în vecinătatea zonelor de odihnă sau de practicare a sportului.
 
Primarul general, Ion Ceban, a menţionat că în Chişinău există prea multe benzinării, pentru un oraş atât de mic, mai mult, unele staţii PECO s-au transformat în baruri sau cafenele. „De aceea, politica autorităţilor publice locale este de a reduce numărul acestora şi de a limita zonele de amplasare, spre cele cu profil industrial”, a spus primarul. Primăria municipiului Chişinău va face o solicitare către Guvern, privind revenirea la distanţele de proiectare precedente, de 50 metri.
 
Pe teritoriul municipiului Chişinău activează circa 135 de staţii PECO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările