Nicu Popescu efectuează o vizită de lucru la Paris

Nicu Popescu efectuează o vizită de lucru la Paris

După vizita la Bruxelles, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, se află în perioada 9-10 iunie la Paris pentru a promova cererea de aderare la Uniunea Europeană, diplomaţia economică pro-activă, orientată spre atragerea investiţiilor, şi pentru a asigura comunicarea cu diaspora din Franţa, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicu Popescu va participa joi, 9 iunie, la conferinţa anuală a Institutului pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene, organizată cu sprijinul preşedinţiei franceze a Consiliului UE. La eveniment participă şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, şi şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna. Oficialul moldovean va ţine un discurs în cadrul panelului „Războiul din Ucraina: Locul Europei în lume”, unde va vorbi despre cel mai important proiect de pace de pe continent – Uniunea Europeană şi cum Republica Moldova poate deveni un pol de stabilitate cu sprijinul UE. De asemenea, vicepremierul Nicu Popescu va discuta cu şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, ministra pentru Europa şi afaceri externe, şi înalţi oficiali francezi din Senat despre dialogul cuprinzător moldo-francez orientat spre modernizarea Republicii Moldova. Franţa deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi sprijinul ferm al partenerilor francezi este crucial în agenda europeană a Republicii Moldova. Totodată, determinarea Republicii Moldova de a face parte din familia europeană va fi subiectul întâlnirilor cu diaspora din Franţa, oamenii de afaceri, mediul academic, centre analitice, inclusiv la Institutul francez pentru relaţii internaţionale şi jurnalişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările