Măsuri aspre pentru șoferi și administratorii din transportul public

Măsuri aspre pentru șoferi și administratorii din transportul public

Vlad Filat, Premierul Republicii Moldova

Premierul Vlad Filat a emis o directivă prin care angajații de la Interne, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și Ministerul Educației li se cere să intensifice controalele pe drumurile publice, dar și asupra modului de instruire a șoferilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul mare de accidentele rutiere din ultimele zile, în care au fost implicate microbuze, i-a determinat pe guvernanți să înăsprească măsurile de prevenire.

Astfel, potrivit unei dispoziții semnate de premierul Vlad Filat, angajații de la Interne urmează să efectueze patrule 24 de ore din 24, cu toate echipajele disponibile, cu precădere cele dotate cu echipamente audio-video, radare fixe și teste de alcoolemie.

În plus, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor vor lansa o campanie de prevenire a depășirii normelor de încărcare la microbuzele angrenate în transportul de pasageri, conform cerințelor tehnice ale fiecărui vehicul.

Mai mult, agenții rutieri au ca sarcină să securizeze școlile în timpul sesiunilor și examenele de vară, precum și să îi atenționeze pe șoferi cu privire la consumul de alcool la volan și depășirea vitezei regulamentare.

Nu în ultimul rând, printre cei vizați se numără și instructorii auto și licențiatorii pentru transportul public, care sunt obligați să înăsprească verificările asupra pregătirii șoferilor, dar și să intensifice controlul asupra mecanismelor de licențiere a transportului în comun.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările