Maestrul Eugen Doga, despre afirmaţiile premierului Chicu: „Mi-e ruşine, m-am simţit umilit”

Maestrul Eugen Doga, despre afirmaţiile premierului Chicu: „Mi-e ruşine, m-am simţit umilit”

Atacul premierului R.Moldova, Ion Chicu, la adresa eurodeputatului român Siegfried Mureşan a provocat reacţii nu doar printre politicieni şi experţi politici, dar şi în rândul oamenilor de artă. Compozitorul Eugen Doga a declarat că îi este ruşine de afirmaţiile prim-ministrului şi că s-a simţit umilit.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Stimate domnule Ion Chicu, ştiţi oare că ţara pe care o numiţi ”a mea”, mai aparţine şi altor câteva milioane de cetăţeni între care sunt şi eu? Nu credeam că voi reacţiona la mesajul dumneavostră cam lipsit de bun simţ către România şi parlamentarul acestei ţări în UE. Mi-e ruşine, m-am simţit umilit şi eu, şi toţi oamenii de bună credinţă. Ce muscă v-a muşcat că atât de iute v-aţi întors cu spatele spre ţara-frate, după cum o numiţi şi dumneavoastră, care fără nici o umbră în gândire sau la fapte ne ajută necondiţionat, ne repară grădiniţele şi şcolile, construieşte şi repară lăcaşele de cultură, luptă împreună cu medicii noştri cu Coronavirus, ne trimite camioane şi avioane cu materiale umanitare, de care are nevoie şi România, pentru populaţia noastră”, a scris Eugen Doga pe pagina sa de Facebook.

Compozitorul a spus că „noi, artiştii, ducem numele frumos al ţării în lume. Datorită artei noastre, nu declaraţielor scandaloase, ne cunoaşte lumea de bine, ne stimează şi ne întinde mâinele de ajutor. Ba chiar şi ne aplaudă”. 

„Mi-e ruşine, pentru că aţi vorbit nu prea prietenos din numele ţării. Cu ce obraz vom merge noi peste Prut să cântăm, să creăm, să ne bucurăm împreună ca fraţii, ca buni vecini?! Bănuesc că vom auzi din nou, ca în timpurile nu prea îndepărtate, că „acolo, la voi (în RM), au o atitudine urâtă faţă de România”. Eu sunt cetăţean de onoare nu numai al Chişinăului, ci şi a mai multor oraşe din România, inclusiv şi al Bucureştiului. Cum credeţi că trebuie să mă simt eu, venind încolo, dacă dumneavoastră v-aţi permis să vorbiţi atât de urât în adresa acestei ţări după câteva ore, când în alt material aţi vorbit în alte culori şi în alte tonalităţi, contrare acesteia?!”, a adăugat maestrul. 

MAE de la Bucureşti a reacţionat la afirmaţiile lui Ion Chicu, considerându-le denigratoare şi inadecvate în contextul actual al pandemiei în care România a ajutat Republica Moldova. Totodată, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a discutat deja cu omologul său de la Chişinău pe acest subiect, iar ambasadorul Moldovei a fost convocat la Minister.

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacţie dură la adresa eurodeputatului român Siegfried Mureşan, după ce acesta a declarat că „Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

Lidera PAS, ex-premierul Maia Sandu, a declarat că „Guvernul lui Dodon a întrecut orice măsură, atacurile de azi ale lui Chicu demonstrează lipsă de respect atât faţă de România, cât şi faţă de cetăţenii Republicii Moldova”.

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul grupului Renew Europe, Dragoş Tudorache, consideră că atacul premierului moldovean, Ion Chicu, făcut la adresa eurodeputatului Siegfried Mureşan reprezintă o comandă politică venită de pe alte meleaguri.

Partidul Unităţii Naţionale (PUN), condus de deputatul Octavian Ţîcu, cere demisia premierului R.Moldova, Ion Chicu, pentru atacul făcut la adresa eurodeputatului român Siegfried Mureşan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările