Lupu neagă alierea cu Voronin şi negociază cu Ghimpu

La reşedinţa de stat din Capitală au început negocierile dintre Partidul Democrat şi Pardidul Liberal privind crearea unei eventuale coaliţii de guvernare. PL este reprezentat de către Mihai Ghimpu, Ion Hadârca şi Anatol Şalaru, iar democraţii lui Marian Lupu, Dumitru Diacov şi Vlad Plahotniuc.

Ultimii trei au venit la discuţie imediat după o întâlnire cu reprezentanţii Partidului Comuniştilor, care a avut loc la un hotel ce aparţine milionarului Plahotniuc.

Liderul democraţilor, Marian Lupu, a declarat după discuţii că nu a semnat ieri niciun acord cu liderul comuniştilor Vladimir Voronin privind crearea unei coaliţii dintre PD si PCRM (aşa cum a scris presa rusă) şi că este prematur de a discuta despre aceasta.

Referindu-se la vizita de ieri la Chişinău a şefului Administraţiei prezidenţiale de la Moscova Serghei Narîşkin, Lupu a spus: „Domnul Narîşkin a venit în Republica Moldova pentru a se documenta, a se informa şi a discuta perspectivele relaţiilor bilaterale moldo-ruse. Acest aspect a şi fost pus în discuţie. Dumnealui nu a venit cu intenţia de a semna anumite documente, respectiv, nici n-a fost semnat vreun document".

Marian Lupu a confirmat însă că poartă discuţii în acest sens cu PCRM, dar şi cu alte formaţiunii. Potrivit liderului PD, comuniştii au venit cu „o oferta foarte generoasa". Marian Lupu nu a precizat însă despre ce anume este vorba.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările