Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 14 septembrie

Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 14 septembrie

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a aprobat lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 14 septembrie 2020. Cetăţenii care revin din România, Ucraina, Spania sau SUA, în continuare vor fi obligaţi să stea 14 zile în carantină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lista este elaborată în conformitate cu pct. 5.1 din Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, şi se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri şi intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare.

Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidenţa cazurilor de infecţie cu COVID-19 mai mare sau egală cu 50 de cazuri la 100.000 populaţie.

Vor completa în mod obligatoriu fişa epidemiologică şi vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile toate persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin direct sau în tranzit din statele clasificate ca „Zona Roşie”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările