Lidia Isac va reprezenta Republica Moldova la Eurovision

Lidia Isac va reprezenta Republica Moldova la Eurovision

Lidia Isac va reprezenta Republica Moldova la cea de-a 6-a ediţie a concursului muzical internaţional Eurovision Song Contest, care va avea loc la Stockholm, Suedia, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca urmare a votului juriului şi telespectatorilor, Lidia Isac a obţinut 20 de puncte. Interpreta a primit cele mai multe voturi din partea publicului, peste 8300, echivalente cu 12 puncte. Juriul i-a oferit Lidiei Isac 67 de puncte, echivalente cu nota opt.
 
Interpreta Lidia Isac va evolua pe scena din Stockholm în prima semifinală, pe 10 mai, cu piesa „Falling stars”. Dacă va reuşi să treacă de această etapă, interpreta va participa în finala ediţiei concursului european de muzică, care va avea loc pe 14 mai.
 
În finala naţională, 16 interpreţi au luptat pentru a reprezenta Republica Moldova la Stockholm. Printre favoriţii publicului a fost trupa „DoReDoS”, care a primit cu aproape o sută de voturi mai puţin decât Lidia Isac. La rândul său, juriul a notat cu 12 puncte evoluţia interpretei Valeria Paşa şi a oferit nota 10 pentru Cristina Pintilie.
 
Cel mai bun rezultat al Republicii Moldova la Eurovision a fost înregistrat în anul 2005, atunci când trupa „Zdob şi Zdub” a reuşit să se claseze pe locul şase, cu piesa „Boonika bate doba”.
 
În anul 2015, reprezentantul Moldovei, ucraineanul Eduard Romanyuta, a ratat calificarea în finala concursului Eurovision de la Viena.
 
citeste totul despre: