La Chişinău a fost dat startul sărbătorilor de iarnă

La Chişinău a fost dat startul sărbătorilor de iarnă

FOTO IPN

La Chişinău a fost dat startul sărbătorilor de iarnă. Cei prezenţi la festivitatea de inaugurare a Pomului de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au bucurat de un spectacol cu participarea colectivelor artistice şi a lui Moş Crăciun, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am venit să văd brăduţul. Vin prima oară, anii trecuţi eram de fiecare dată la muncă, acum sunt la pensie, am mai mult timp liber”, a spus Tatiana Afanasiev, locuitoare a capitalei.

„Mama mi-a zis că bradul este pus şi vom merge să-l vedem azi seara şi eu am venit să văd bradul cel mare”, a spus Bogdan Ciorici, în vârstă de şapte ani.

Primarul interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a declarat la ceremonia de inaugurare că perioada sărbătorilor de iarnă este una plină de lumini, magie şi speranţă. Pe brad au fost puse 1.700 de globuri, care vin să reprezinte acele 1.700 de lucruri frumoase care vor fi făcute în anul următor, 2019.
 
„Sărbătorile de Crăciun reprezintă perioada în care aducem sincere mulţumiri şi aprecieri tuturor celor care ne sunt dragi nouă”, a spus Ruslan Codreanu.

Pomul de Crăciun din PMAN a fost oferit în dar oraşului de către o companie producătoare de brazi artificiali. Construcţia are formă conică şi atinge 20 de metri înălţime. Bradul are o perioadă de exploatare de 7-8 ani, după care poate fi reînnoit, folosind carcasa şi modificând decoraţiunile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: