Doar o pătrime dintre locuitorii Chişinăului s-au vaccinat contra COVID-19

Doar o pătrime dintre locuitorii Chişinăului s-au vaccinat contra COVID-19

25 la sută dintre locuitorii municipiului Chişinău s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. În Capitală se atestă o dimamică bună a imunizării, dar cifrele sunt încă modeste.

Ştiri pe aceeaşi temă

32 de pacienţi cu virusul SARS-CoV-2 sunt spitalizaţi, iar trei femei însărcinate, internate la maternitatea nr.1 din capitală, sunt suspecte la COVID-19, a menţionat astăzi Boris Gîlca, şef-adjunct al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate a Primăriei de Chişinău, la şedinţa săptămânală a serviciilor municipale, transmite IPN.

Potrivit lui Boris Gîlca, în municipiul Chişinău activează 70 de puncte de vaccinare, cu un regim şapte zile din şapte. Echipele mobile de vaccinare pot fi solicitate prin intermediul medicului de familie, la domiciliul persoanelor cu dizabilităţi, precum şi pentru imunizarea la locul de muncă. În săptămâna curentă vor sosi noi loturi de vaccinuri.

Persoanele care s-au vaccinat la 26 mai la maratonul de la Palatul Republicii, cu Sputnik-V, sâmbătă, 17 iulie, se vor vaccina cu a doua doză de ser, la fel la Palatul Republicii, a subliniat Boris Gîlca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările