Dezbatere: În cazul unor proteste în masă, autorităţile dau de înţeles că nu sunt gata să cedeze

Dezbatere: În cazul unor proteste în
masă, autorităţile dau de înţeles că nu sunt gata să cedeze

FOTO privesc.eu

În cazul unor proteste în masă, pregătite de partidele de opoziţie împreună cu societatea civilă şi diaspora, autorităţile dau de înţeles că nu sunt pregătite să cedeze şi astfel nu poate fi exclus niciun scenariu. Este posibil ca situaţia să scape de sub control. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Glavnîii vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Analistul Igor Volniţchi spune că situaţia înainte de alegerile parlamentare va fi fierbinte pentru că există trei tabere politice şi toate vor încerca să dea tonul vieţii politice. De faptul care dintre ele va reuşi să dea tonul depind în linii mari şi rezultatele alegerilor parlamentare. Igor Volniţchi consideră că partidele de opoziţie vor încerca să menţină spiritul protestatar până la alegeri. Partidul de guvernământ va încerca să-şi înainteze agenda socială, dar nu se ştie dacă va fi lăsat să o implementeze. „Este clar că socialiştii nu pot să rămână deoparte pentru că au de câştigat de pe urma situaţiei de conflict dintre partidul de guvernământ şi cele de opoziţie pentru că mulţi oameni au obosit de această luptă politică”, spune Igor Volniţchi.
 
Jurnalistul Valerii Demideţkii spune că şi-ar dori ca protestatarii să dea la socoteală puterea, dar, din păcate, la fel ca şi în România, se pune accent pe vectorul european. „Atunci când facem anumiţi paşi în direcţia Europei sau în direcţia Rusiei, noi dezbinăm propria societate, dar nu cea rusească, de exemplu”, spune Valerii Demideţkii . Potrivit lui, întotdeauna se vor găsi partide în afară care vor profita de situaţia de la noi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările