Detergenţi fabricaţi într-un garaj din Chişinău, vânduţi pe reţelele de socializare ca produse de import

Detergenţi fabricaţi într-un garaj din Chişinău, vânduţi pe reţelele de socializare ca produse de import

Un bărbat de 33 ani din Chişinău riscă să fie amendat cu până la 9.000 de lei pentru fabricarea clandestină a detergenţilor şi comercializarea lor ilegală pe teritoriul Republicii Moldova. Oamenii legii au stabilit că bărbatul contrafăcea detergenţii într-un garaj din sectorul Râşcani. Ulterior, pentru a comercializa produsele, acesta plasa anunţuri pe reţelele de socializare, unde prezenta detergenţii ca fiind aduşi de peste hotarele ţării.

Poliţiştii au depistat şi au scos din circuit ilegal aproximativ 180 kg de detergenţi contrafăcuţi, sub formă de praf şi lichid, peste 195 de etichete şi ambalaje destinate împachetării, ştampile, vase de prepărare şi dozare a produselor contrafăcute, precum şi facturi de procurare a materiei prime pentru fabricarea lor.

La solicitările poliţiştilor de a prezenta anumite acte de provenienţă sau de calitate, bărbatul nu le avea. Produsele în valoare de circa 80.000 lei au fost imediat sechestrate şi transportate la Inspectorat, fiind depozitate până la emiterea unei decizii judecătoreşti. 

Totodată, a fost întocmit un proces verbal cu privire la contravenţie în temeiul art. 263 „Desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător” şi art.265 Achiziţionarea, păstrarea, transportul şi comercializarea ilegală a valorilor materiale, care prevede amendă în mărime de până la 9.000 lei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: