Detalii despre motivul reţinerii lui Viorel Morari: Acesta l-ar fi protejat pe Vlad Plahotniuc de răspundere penală în dosarul furtului miliardului

Detalii despre motivul reţinerii lui Viorel Morari: Acesta l-ar fi protejat pe Vlad Plahotniuc de răspundere penală în dosarul furtului miliardului

Procuratura Generală a prezentat detalii cu privire la motivele reţinerii şefului Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. Procurorii îl acuză Viorel Morari de abuz în serviciu şi fals în acte publice. Mai exact, în martie 2017, Viorel Morari ar fi primit de la Vlad Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi apoi urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii afirmă că acţiunile respective ale lui Viorel Morari au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul liderului PDM de atunci, Vlad Plahotniuc, dar şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară - furtul miliardului şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale, se spune într-un comunicat de presă emis de PG.

Procurorii urmează să solicite astăzi suspendarea din funcţie a lui Viorel Morari, dar şi mandat de arestare.

Procuratura Generală a comunicat că Viorel Morari nu a recunoscut comiterea infracţiunilor de care este bănuit şi la această etapă nu cooperează cu ancheta. Mai mult ca atât, în cadrul acţiunilor de urmărire penală, Viorel Morari ar fi adus ameninţări procurorului de caz, fapte ce urmează a fi examinate în ordinea legală.

La moment, Viorel Morari este deţinut în Izolatorul de urmărire penală din cadrul Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău.
 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: