Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat cererile de demisie a mai multor judecători

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat cererile de demisie a mai multor judecători

Şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii

Consiliul Superior al Magistraturii a respins astăzi cererea de demisie onorabilă a magistratului Vasile Gheţu, de la Judecătoria Edineţ, şi l-a demis pentruprimirea calificativului „eşuat“ la evaluarea performanţelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost luată în şedinţa de astăzi transmite IPN cu referire la şefa Serviciului de comunicare al Ministerului Justiţiei Olga Cebanu.

Pentru că a fost demis, fostul judecător nu are dreptul la indemnizaţia pentru eliberarea din funcţie şi la alte beneficii. Vasile Gheţu a mai fost anterior sancţionat de CSM cu „mustrare aspră“ pentru un comportament inadecvat.

„Pe parcursul anilor 2011-2012, acesta şi-a permis sistematic să strige, să înjure, să se comporte agresiv şi înjositor faţă de participanţii la proces, în special faţă de lucrătorii organelor afacerilor interne şi colegii săi de serviciu“, precizează IPN.

Tot în şedinţa din 15 aprilie, CSM a acceptat cererile de demisie ale magistraţilor Ludmila Curca, de la Judecătoria Cimişlia; Andrei Neguriţa, de la Ştefan Vodă; Gheorghe Ursan, de la Teleneşti; Tudor Culava, de la Străşeni şi Mihail Buruian, Curtea de Apel Chişinău.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: