Cinci tineri din Găgăuzia, reţinuţi după ce au spart mai multe locuinţe din Chişinău. Pagubele aduse de către aceştia sunt estimate la 1,5 milioane de lei

Cinci tineri din Găgăuzia, reţinuţi după ce au spart mai multe locuinţe din Chişinău. Pagubele aduse de către aceştia sunt estimate la 1,5 milioane de lei

FOTO politiacapitalei.md

Cinci tineri din Găgăuzia, cu vârsta cuprinsă între 26 şi 32 de ani, au fost reţinuţi pentru mai multe spargeri de locuinţe. Aceştia ar fi comis furturi din trei locuinţe din Chişinău, iar prejudiciul se ridică la aproximativ 1.500.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timp de trei luni cât au durat investigaţiile, poliţiştii au stabilit că suspecţii acţionau pe timp de noapte, când stăpânii nu erau acasă, prin forţarea geamurilor şi sustrăgeau tot ce le cădea în mână (bani, bijuterii din aur, telefoane mobile etc).

În urma percheziţiilor la domiciliile bănuiţilor, poliţiştii au depistat o parte din bunurile furate. Operaţiunea de reţinere a figuranţilor a avut loc în or. Comrat şi satul Beşghioz cu suportul angajaţilor BPDS „Fulger” a IGP.

Suspecţii sunt reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru furt în proporţii deosebit de mari. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.

Suspecţii au mai fost anterior judecaţi pentru infracţiuni similare.

Se întreprind acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii în vederea întăririi bazei probatorii,  în vederea stabilirii apartenenţei acestora la comiterea altor infracţiuni înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova şi verificarea provenienţei bunurilor ridicate.

citeste totul despre: