CHIŞINĂU: Procuratura Generală susţine că la Franzeluţa nu au fost admise încălcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia a remis un comunicat de presă joi, 23 iunie, prin care informează că a fost anulată decizia de începere a urmării penale.

Magistraţii au abrogat ordonanţa de începere a urmăririi penale pe faptul plângerii depuse de către şeful Secţiei salarizare şi relaţii în muncă din cadrul SA Franzeluţa, Svetlana Hămuraru, care s-a plâns la poliţie că a fost împiedicată să se deplaseze la şedinţa Consiliului de Administrare al întreprinderii. Magistraţii precizează că nu există temei pentru desfăşurarea urmării penale. Franzeluţa continuă să fie păzită de persoane înarmate.

Svetlana Hămuraru a depus plângere la Comisariatul de Poliţie al sectorului Botanica, în data de 22 iunie, solicitând tragerea la răspundere a directorului SA Franzeluţa, Eugen Baleca, şi a şefului pazei întreprinderii, Ştefan Grosu. Potrivit petiţionarei, cei doi nu i-au permis ieşirea din blocul administrativ pentru a se deplasa la şedinţa Consiliului de Administrare al întreprinderii. Conform procedurii stabilite, Comisariatul de Poliţie a dispus pornirea urmăririi penale şi a transmis cauza penală procurorului pentru confirmarea începerii urmăririi penale.

Situaţia a fost creată după ce la 20 iunie, Consiliul de administrație al întreprinderii l-a demis pe Eugen Baleca din cauza gestionării neadecvate a întreprinderii, bugetul de stat fiind prejudiciat cu 25 milioane lei, potrivit Centrului pentru combaterea Crimelor Economice şi Corupuţiei (CCCEC).
Eugen Baleca a părăsit teritoriul întreprinderii, însă a revenit peste câteva ore cu o decizie a instanţei de judecată, potrivit căreia a fost repus în funcţie. De atunci, teritoriul fabricii este păzit de oameni înarmați.

Activitatea Franzeluţei
ar putea fi periclitată

Experţii cred că dacă conflictul dintre administraţie şi acţionarul majoritar, adică statul, va continua activitatea normală a întreprinderii Franzeluţa, cel mai mare producător de pâine şi produse de panificaţie din Republica Moldova, ar putea fi periclitată.

Specialiştii cred că nu ne putem aştepta la o rezolvare rapidă a acestui conflict. Mai ales că deşi autorităţile statului deţin 55%, ele nu demonstrează că ar putea debloca situaţia creată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite