Ce restricţii rămân obligatorii în Republica Moldova

Ce restricţii rămân obligatorii în Republica Moldova

Purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile publice şi păstrarea distanţei fizice de minimum un metru între persoane rămân măsuri obligatorii. Procesul educaţional se va desfăşura în baza scenariilor stabilite anterior de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Însă, în localităţile în care se atestă gradul de alertă Cod Roşu, opţiunea de bază va fi instruirea la distanţă, cu excepţia instituţiilor de educaţie timpurie. Cu aceste precizări vine Comisia Naţională Pentru Sănătate Publică, care s-a întrunit în şedinţă.

Membrii CNESP au mandatat comisiile teritoriale să ia decizia de a institui stare de urgenţă în sănătate publică la nivel local în situaţia în care incidenţa cazurilor trece de 100 de infectări la 100 de mii de cetăţeni.

Rămân în vigoare toate măsurile de trecere a frontierei de stat. Este vorba despre prezentarea, la intrarea în ţară, a testului PCR negativ la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării sau completarea fişei epidemiologice şi respectarea celor două săptămâni de autoizolare.

În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, măsurile urmează a fi ajustate de către Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

CNESP s-a întrunit în şedinţă ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, prin care a fost anulată hotărârea Parlamentului cu privire la instituirea stării de urgenţă în perioada 1 aprilie-30 mai.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, bilanţul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 250 508. În prezent, în instituţiile medico-sanitare spitaliceşti, sunt internaţi 1 941 pacienţi cu infecţia COVID-19, dintre care 207 în stare extrem de gravă. 36 de pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată. De la începutul pandemiei, în ţară au fost raportate 5 795 de decese asociate noului coronavirus, dintre care – 116 în rândul lucrătorilor medicali.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările