Caravana „Viitorul ne surâde“: 300 de tineri vor merge din sat în sat să promoveze integrarea europeană a Moldovei prin unirea cu România

Caravana „Viitorul ne surâde“: 300 de tineri vor merge din sat în sat să promoveze integrarea europeană a Moldovei prin unirea cu România

Startul campaniei „Viitorul ne surâde“ va fi dat pe 1 iulie. FOTO: tinerii.md

300 de tineri vor merge, toată luna iulie, din sat în sat pentru a informa populaţia despre cea mai scurtă cale de integrare europeană. Mişcarea Civică „Tinerii Moldovei” va da startul caravanei marţi, 1 iulie, ora 08.00, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al organizaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sub genericul: „Viitorul ne surâde”, tinerii vor informa populaţia din mediul rural  despre beneficiile pe care le pot obţine prin apropierea tot mai accelerată a Republicii Moldova de România, aceasta fiind, în opinia lor, calea cea mai rapidă de integrare europeană. Totodată, cetăţenii vor primi pliante informative şi panglici tricolore.

În primele cinci zile, autocarul Tinerilor Moldovei va porni către sudul Republicii Moldova, până la Cahul. Următoarele tururi vor merge către Ştefan Vodă, Ungheni, Briceni, Soroca şi Rezina, oprindu-se în toate localităţile de pe traseu.

Tinerii anunţă că nu se vor limita la discuţii, urmând să desfăşoare mai multe activităţi, cum ar fi donaţii de carte românească, curăţarea de fântâni şi monumente şi alte activităţi sociale.

„Prin puterea propriului exemplu, vom arăta oamenilor că se poate, că putem schimba în bine lucrurile din jurul nostru. Cu asta începem şi noi. Vom încerca să readucem speranţa într-o viaţă mai bună în familiile oamenilor cu care vom vorbi. Doar noi, tinerii, suntem promotorul dezvoltării sincere şi viabile a neamului nostru”, a declarat Dinu Plângău, preşedintele Mişcării Civice „Tinerii Moldovei”.

„Tinerii Moldovei” este o mişcare civică, care îşi propune repunerea zonei dintre Prut şi Nistru în drepturi, prin realizarea unităţii naţiunii şi susţinerea dezvoltării acesteia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările