Alerte de călătorie în Italia, Ucraina şi Israel pentru cetăţenii R. Moldova

Alerte de călătorie în Italia, Ucraina şi Israel pentru cetăţenii R. Moldova

Italia a prelungit restricţiile de intrare în ţară până pe 30 septembrie. Astfel, rămâne interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimile 14 zile au vizitat sau tranzitat: Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia, transmite IPN cu referire la un comunica de presă al Ambasadei R. Moldova în Italia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca excepţie de la această regulă este permisă intrarea în Republica Italiană a cetăţeniilor statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Andorrei, Principatului Monaco, Republicii San Marino şi Statului Vatican, care au reşedinţă sau domiciliu în Italia. Aceştia pot intra în Italia, prin completarea unei declaraţii şi cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile.

Până pe 28 septembrie este valabilă şi alerta de călătorie în Ucraina prin care se interzice intrarea străinilor şi apatrizilor în Ucraina, cu excepţia persoanelor care: este unul dintre soţi, părinţi sau copii a unui cetăţean al Ucrainei, tranzitează teritoriul Ucrainei şi urmează să aibă documente care confirmă plecarea în străinătate în termen de două zile, se deplasează în scopuri de studii etc. Lista excepţiilor poate fi vizualizată pe platformele oficiale ale autorităţilor ucrainene.

Persoanele care întrunesc condiţiile de intrare în Ucraina la punctele de trecere a frontierei de stat urmează să prezinte rezultatul negativ al testării COVID-19 efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai târziu de 48 ore de la data traversării frontierei, perfectat într-o limbă de circulaţie internaţională, rusă sau engleză. Cei care nu vor prezenta testul vor fi obligaţi să se izoleze la domiciliu sau să fie plasaţi în carantină, pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicaţiei „Acţiune acasă” în telefonul mobil personal.

Străinilor şi apatrizilor cărora li se interzice intrarea pe teritoriul Ucrainei, care nu se regăsesc în categoriile exceptate, li se va permite traversarea frontierei de stat de către şeful Serviciului Grăniceresc de Stat în cazul unor situaţii umanitare.

Autorităţile ucrainene au extins perioada de carantină până la 1 noiembrie 2020, cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în locurile publice şi la serviciu, menţinerea distanţei sociale şi respectarea altor măsuri de protecţie individuală.

Şi autorităţile israeliene au prelungit astăzi, 7 septembrie, cu două luni starea de alertă pe teritoriul Israelului. Totodată, a interzis, până pe 1 octombrie, intrarea cetăţenilor străini, inclusiv al cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul său.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Republicii Moldova în Israel, pe parcursul a două luni de stare de alertă în Israel, în cazul aflării pe teritoriul acestui stat rămân obligatorii: purtarea măştii de protecţie pe stradă şi în încăperi, inclusiv de copiii de la 6 ani, menţinerea distanţei sociale de doi metri şi respectarea igienei personale. De asemenea, sunt interzise întruniri în grupuri mai mari de 20 de persoane în încăpere şi mai mult de 30 de persoane în spaţiu liber. Ieşirea cetăţenilor străini de pe teritoriul Statului Israel prin Aeroportul Ben-Gurion este permisă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările