Şeful reprezentanţei BERD îşi încheie mandatul în Moldova

Şeful reprezentanţei BERD îşi încheie mandatul în Moldova

FOTO gov.md

Şeful reprezentanţei Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în Republica Moldova, Dmitri Gvindadze, îşi încheie mandatul. Cu această ocazie, premierul Pavel Filip i-a mulţumit oficialului european pentru sprijinul BERD în implementarea programelor de modernizare a ţării şi, în particular, pentru implicarea personală în promovarea standardelor europene în economia naţională, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cadrul unei întrevederi, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind impactul reformelor promovate de Guvern asupra dezvoltării economice a ţării şi a luptei împotriva corupţiei. În acest sens, s-a discutat despre proiectul de lege pentru limitarea abuzurilor instituţiilor de forţă asupra agenţilor economici.

Dmitri Gvindadze a menţionat că BERD rămâne un partener de încredere al Republicii Moldova, apreciind eforturile Guvernului pentru fortificarea sectorului bancar şi crearea condiţiilor favorabile pentru dezvoltarea mediului de afaceri. În special, oficialul european a apreciat activitatea Consiliului Economic pe lângă prim-ministru, menţionând eficienţa platformei în asigurarea dialogului permanent cu mediul de afaceri din ţară.

Dmitri Gvindadze şi-a început mandatul în mai 2016. Acesta a succedat-o în funcţie pe Julia Otto.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: