Vedetele CFR-ului au jucat în Sălaj pentru inima lui Lorand

Vedetele CFR-ului au jucat în Sălaj pentru inima lui Lorand

Vedetele CFR Cluj au jucat în meciul de ieri seară pentru a-l ajuta pe micuţul bolnav.

Patru jucători de la CFR Cluj au jucat aseară, la Cehu Silvaniei, pentru a-l ajuta pe Lorand, un copil de 12 ani care, pentru a supravieţui, are nevoie de o operaţie pe inimă ce costă peste 21.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vedetele echipei CFR Cluj au jucat aseară împotriva echipei Silvania din Cehu Silvaniei, pentru a ajuta un copil de 12 ani, diagnosticat cu stenoză aortică, o boală care nu permite ca inima şi plămânii să se oxigeneze corespunzător.

Alături de căpitanul Ricardo Cadu, Nuno Diogo, Paul Batin şi Sergiu Buş, au intrat în teren şi preparatorul fizic Paolo Potocnik, maseurul Viorel Boncoi şi kinetoterapeutul Gabor Barta. La finalul celor două reprize, de câte 30 de minute, scorul a fost egal: 10 – 10.
Banii strânşi din vânzarea biletelor, aproximativ 3.400 de lei, au fost donaţi familiei lui Geszti Lorand. Copilul nu a fost prezent în sala de sport din Cehu, deoarece se află la o clinică din Germania pentru investigaţii medicale.

Pe lângă banii obţinuţi din vânzarea biletelor, şi jucătorii CFR-ului au făcut donaţii, dar nu au dorit să dezvăluie despre ce sume a fost vorba.

Mai e nevoie de 18.000 de euro

„Până acum, prin alte acţiuni, am reuşit să strângem aproape 3.000 de euro, dar operaţia de care are nevoie băiatul costă mai mult de 21.000 de euro. Vom continua demersurile pentru a-l ajuta şi avem promisiunea că va fi operat de Emil Sămdică, un medic român care profesează la un spital de lângă Dortmund, în Germania“, a declarat Nagy Elisabeta, o prietenă a familiei băiatului bolnav. Potrivit femeii, copilul a crescut fără tată, iar mama lui, vânzătoare la un magazin, are un salariu de 600 de lei.

„Se descurcă foarte greu, mai ales că Lorand a fost depistat cu probleme la inimă la vârsta de patru ani. La şase ani a suferit prima operaţie, la Budapesta, iar atunci costurile le-a suportat o fundaţie maghiară. Acum, trebuie să facem urgent rost şi de restul banilor, până la 21.000 de euro, pentru că medicii au spus că situaţia se agravează de la o zi la alta“, a mai spus Nagy Elisabeta.

Feroviarii au acceptat din prima

Varga Andrei, primarul din Cehu, a spus că i-a invitat pe cei de la CFR Cluj de abia luni dimineaţa, iar jucătorii au spus „Da!“ fără să stea prea mult pe gânduri. „Gabor Barta, kinetoterapeutul de la CFR, are neamuri la noi în oraş, aşa că l-am rugat să ne ajute să mai putem strânge bani pentru Lorand. Spre bucuria noastră, fotbaliştii au acceptat din prima, chiar dacă erau obosiţi după meciul pe care l-au avut cu doar două zile în urmă, în Champions League. Au demonstrat că sunt adevăraţi campioni şi oameni cu sufletul mare“, a spus primarul.


Mişcat de drama copilului

„Când am auzit că e vorba de un copil aflat în suferinţă, am acceptat imediat să venim şi să-l ajutăm. Ne bucurăm de modul în care am fost primiţi şi că am descoperit atâţia fani ai CFR în judeţul Sălaj. Îi vrem alături de noi şi anul viitor, pentru că avem nevoie de sprijinul lor“, a declarat Ricardo Cadu, căpitanul echipei CFR Cluj.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: