Trei sferturi dintre şomerii Sălajului provin din mediul rural

Trei sferturi dintre şomerii Sălajului provin din mediul rural

Aproape 4700 de şomeri provin din mediul rural. Foto: Arhivă

Sălajul are mai puţini şomeri faţă de anul trecut. Pe de altă parte, îngrijorător este faptul că majoritatea celor care au rămas fără un loc de muncă nu mai primesc ajutorul de şomaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rata şomajului  înregistrată  la nivelul judeţului Sălaj, la sfârşitul lunii mai  2011, a  fost de 5,85 la sută,  mai mică cu 0,42 la sută decât cea din luna aprilie  şi  cu 3,34 la sută  decât cea din luna mai a anului 2010.
       
 Numărul total de şomeri la finele lunii mai  a fost  de 6339,  mai puţin   cu 453 persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare.
       
Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă,  din totalul şomerilor înregistraţi, 2631 sunt şomeri indemnizaţi şi 3708 neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu 368 persoane, iar cel al şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 85 persoane faţă de luna precedentă.
      
Ponderea şomerilor neindemnizaţi  în numărul total al şomerilor este de  58,5 la sută , a celor indemnizati  41,5 la sută,  iar   ponderea femeilor în numărul total de şomeri este de 42,8  la sută.
     
 în luna mai,   numărul  total al şomerilor a înregistrat o uşoară scădere,  situaţie datorată in principal scăderii   numărului  de şomeri indemnizaţi.
    
 „Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional constituie ponderea cea mai mare a persoanelor care se adresează agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă în vederea găsirii şi ocupării unui loc de muncă,  aceasta fiind de 78,2 la sută. Şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal reprezintă 17,3 la sută,  iar cei cu studii universitare   4,5 la sută”, se arată într-un comuncat al AJOFM Sălaj.
     
Din punct de vedere al structurii şomerilor pe grupe de vârstă, reprezentative sunt ponderile pentru grupa de vârstă cuprinsă între  40-50 de ani (aproape 30 la sută) ,urmată de categoria cuprinsă între 30-40 ani(27,5 la sută),  iar în funcţie de mediul de provenienţă  4679 au domiciliul în mediul rural şi 1660 sunt cu domiciliul în mediul urban.
   Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările