TOP: Căderi şi urcări spectaculoase în clasamentul celor mai bune licee din Sălaj

TOP: Căderi şi urcări spectaculoase în clasamentul celor mai bune licee din Sălaj

Colegiul Naţional ”Silvania” este cel mai bine cotat liceu din Sălaj

Un top realizat de portalul admitereliceu.ro plasează liceele din Sălaj pe poziţii substanţial schimbate faţă de clasamentul precedent. Cel mai bine plasat liceu, CNS, a căzut 33 de locuri faţă de clasamentul din 2013, în timp ce API cunoaşte cea mai spectaculoasă urcare: 99 de poziţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Colegiul Naţional ”Silvania” Zalău rămâne, şi în acest an, cel mai bine poziţionat liceu din Sălaj în acest clasament, dar este printre puţinele (trei la număr, în total) care înregistrează o scădere semnificativă faţă de topul precedent: de la locul 33 în 2013, la 66 în 2014. Scăderea este şi mai dramatică dacă ne raportăm la anul 2011, când se afla pe locul 2, imediat după Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” din Bucureşti, ”abonatul” la prima poziţie a topului din fiecare an. Directorul Vasile Bulgărean spune că situaţia se explică prin noua modalitate de calcul a mediei de admitere, care nu se mai calculează ca şi media mediilor de admitere, ci ca şi media ultimelor medii de admitere de la fiecare specializare, rezultatul fiind tras în jos de mediile mai mici cu care se intră în clasele cu predare în limba maghiară.


Pe locul 2 este Colegiul Naţional ”Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, care urcă, în topul naţional, de pe locul 175 în 2013, pe locul 160. Urmează Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, care ajunge pe 243, faţă de 342 în 2013, şi Liceul Pedagogic ”Gheorghe Şincai” Zalău, care urcă de pe 289 pe 269. Locul cinci în top este adjudecat de Liceul Teoretic ”Ion Agârbiceanu” din Jibou, o altă urcare spectaculoasă - de pe 394 în 2013, pe 307 în 2014.

Citeşte şi FOTO VIDEO Era tehnologiei într-o biserică din Sălaj: uşi de altar cu deschidere automată

Banii europeni salvează campusurile şcolare. Milioane de euro, alocate pentru finalizarea construcţiilor

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: