Primăria se împrumută în bancă pentru a treia oară. Credit de 30 de milioane pentru cofinanţarea investiţiilor europene

Primăria se împrumută în bancă pentru a treia oară. Credit de 30 de milioane pentru cofinanţarea investiţiilor europene

Printre investiţii se numără şi reabilitările termice ale unor blocuri FOTO Arhivă

Municipalitatea mai are de rambursat peste 41 de milioane de lei din cele două credite contractate în urmă cu opt ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Zalău va accesa un împrumut bancar de 30 milioane de lei, pentru a putea asigura partea de cofinanţare pentru investiţiile derulate din fonduri europene. Acesta va fi cel de-al treilea credit, după cel de 15 milioane de lei, contractat în 2010 de la CEC Bank, pentru 11 ani, şi un altul de 64,3 milioane de lei, tot din 2010, de la Raiffeisen Bank.

"Pentru asigurarea din partea municipiului Zalău a cofinanţării proiectelor europene în valoare totală de 309,9 milioane de lei este nevoie de aproximativ 31,5 milioane de lei, pentru perioada 2019-2022. În urma organizării licitaţiilor, aceste sume ar putea fi influenţate în minus, astfel că apreciem că valoarea necesară pentru asigurarea cofinanţărilor este de 30 milioane de lei, sumă care nu poate fi asigurată din veniturile bugetului local", susţin reprezentanţii municipalităţii.

Noul împrumut va avea o maturitate de până la 10 ani, o perioadă de graţie de până la 4 ani şi o perioadă de trageri de până la 48 de luni. Creditul va fi rambursat din resurse proprii. "Este nevoie de acest împrumut pentru a avea siguranţa că toată munca din ultimii doi ani pentru a aduce bani în municipiu nu a fost în zadar”, a precizat primarul Ionel Ciunt.

În 2010, Primăria Zalău s-a împrumutat la CEC Bank cu 15 miliaone de lei, din care mai are de rambursat, până la finalul lunii noiembrie 2021, 2,9 milioane de lei. În acelaşi an, a luat un împrumut de 64,3 milioane de lei, prin emisiune de obligaţiuni emise pe piaţa de capital şi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, de la Raiffeisen Bank. Banii trebuie rambursaţi până la mijlocul lunii septembrie 2030, suma rămasă de plată fiind de 38,5 milioane de lei.

Mai puteţi citi:

Investiţia de 5 milioane de lei cu care autorităţile îşi propun să rezolve criza locurilor din creşe

Municipalitatea plăteşte 400.000 de lei pentru noul PUG al Zalăului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările