O fată de 14 ani a sunat la 112 şi a spus că e sechestrată. Ce a păţit adolescenta

O fată de 14 ani a sunat la 112 şi a spus că e sechestrată. Ce a păţit adolescenta

Minora a sunat la 112 în două zile consecutive FOTO Arhivă

O adolescentă de 14 ani şi iubitul acesteia, în vârstă de 20 de ani, sunt cercetaţi de către poliţişti într-un dosar penal pentru inducerea în eroare a organele judiciare şi act sexual cu un minor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, fac cercetări într-un dosar penal privind infracţiunile de inducere în eroare a organelor judiciare şi act sexual cu minor, după un apel la 112, prin care o adolescentă anunţa că este sechestrată pe o stradă din municipiul Zalău.

"La data de 23 martie, ora 19.15, o persoană de sex feminin a apelat 112 şi a relatat că este sechestrată pe strada Fabricii, din municipiul Zalău. După această convorbire, apelanta nu a mai putut fi contactată", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Apelanta a fost identificată de către poliţişti în ziua următoare, în persoana unei tinere de 14 ani din Sălaj, care a recunoscut că a fost o alertă falsă. "Aceasta a recunoscut că nu a fost victima vreunei infracţiuni şi că, la data respectivă, a apelat în glumă la 112. Apelul a fost efectuat de pe telefonul mobil al prietenului ei, un tânăr de 20 de ani, tot din judeţul Sălaj, cu care are o relaţie de mai mult timp", au mai spus oamenii legii. Potrivit acestora, la momentul apelului, ea şi-a dat un alt nume decât cel real, asta după ce în 22 martie mai sunase o dată, tot în joacă, la 112.

Pentru că a apelat abuziv la 112, adolescenta a primit o amendă de 500 lei, iar pentru că nu a solicitat eliberarea actului de identitate în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani a fost sancţionată cu încă 40 de lei.

Mai puteţi citi:

O mamă a sunat la 112 să anunţe că i-a fost răpită fiica. De ce au amendat-o poliţiştii cu 1.000 de lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările