Mai multe şcoli şi grădiniţe din Sălaj, propuse pentru desfiinţare. Oficial ISJ: „În unele unităţi mai sunt doi-trei copii“

Mai multe şcoli şi grădiniţe din Sălaj, propuse pentru desfiinţare. Oficial ISJ: „În unele unităţi mai sunt doi-trei copii“

9 unităţi şcolare ar putea fi desfiinţate FOTO Arhivă

Pe fondul scăderii numărului de şcolar şi preşcolari, an de an tot mai multe unităţi de învăţământ dispar de pe harta şcolară a judeţului Sălaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cinci şcoli primare şi patru grădiniţe din mediul rural ar putea fi desfiinţate începând cu anul şcolar viitor, ca urmare a scăderii numărului de copii. Este vorba despre Şcoala Primară Mesteacănu (structură a Şcolii Gimnaziale nr. 1 Almaşu), Şcoala Primară Trestia (structură a Liceului Tehnologic "Liviu Rebreanu” Hida), Şcoala Primară Uileacu Şimleului (structură a Şcolii Gimnaziale nr. 1 Măerişte), Şcoala Primară Gostila (structură a Şcolii Gimnaziale "Gheorghe Munteanu” Poiana Blenchii), Şcoala Primară Poarta Sălajului (structură a Şcolii Gimnaziale nr. 1 Românaşi), Grădiniţa cu Program Normal nr. 1 Huseni (structură a Liceului Tehnologic "Cserey-Goga” Crasna), Grădiniţa cu Program Normal Trestia (structură a Liceului Tehnologic "Liviu Rebreanu") Hida, Grădiniţa cu Program Normal nr. 2 Făgetu (structură a Şcolii Gimnaziale nr. 1 Plopiş) şi Grădiniţa cu Program Normal Poarta Sălajului (structură a Şcolii Gimnaziale  nr. 1 Românaşi), a anunţat miercuri, 15 mai, inspectorul şcolar general Maria Pop, în cadrul şedinţei lunare a Comisiei de Dialog Social.

Măsura vine ca urmare a solicitărilor formulate de către autorităţile locale din zonele respective, în condiţiile în care unele dintre unităţile de învăţământ amintite sunt frecventate de doar Ţdoi-trei copii".
Potrivit şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, pentru anul şcolar 2019-2020 se propun 338 unităţi de învăţământ, faţă de 347 în acest an.

Mai puteţi citi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările