Locatarii unui bloc de pe strada Sfânta Vineri, scutiţi cu toţii de la impozit

Locatarii unui bloc de pe strada Sfânta Vineri, scutiţi cu toţii de la impozit

Primul bloc pentru care s-a acordat scutirea de impozit FOTO Arhivă

Proprietarii apartamentelor din blocul B5 de pe strada Sfânta Vineri din Zalău nu vor plăti, timp de şapte ani, impozitul pe clădire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Locatarii blocului B5 de pe strada Sfânta Vineri nu vor mai plăti, începând cu 1 ianuarie 2014, impozit pe apartamente. Scutirea de la plata impozitului este acordată de Primăria Municipiului Zalău şi este justificată de faptul că locatarii şi-au izolat pe cheltuială proprie blocul, iar pentru că au făcut-o aşa cum trebuie, în baza unei autorizaţii de construcţie şi a unui audit energetic, ei îndeplinesc condiţiile pentru a beneficia de această scutire. Scutirea este valabilă timp de şapte ani şi este prevăzută de o hotărâre a Consiliului Local Municipal din ianuarie 2012.

Este cel de-al doilea bloc din Zalău ai cărui locatari beneficiază de această facilitate, după blocul A17 de pe strada Kiss Karoly - care a fost primul pentru care s-a aprobat această scutire de la plata impozitului. La un moment dat, s-a pus problema acordării facilităţii şi pentru locatarii blocului N5 de pe strada Crişan, însă în urma verificărilor s-a stabilit că izolarea termică nu indeplinea condiţiile tehnice cerute de lege.

Scutirea de la impozit pentru locatarii blocului de pe strada Sfânta Vineri va fi supusă aprobării consilierilor locali în şedinţa de luni, 20 mai.

Citeşte şi Nu plătesc impozit pe apartament şi au facturi la încălzire mai mici cu jumătate

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările